Hовини

На фото проф. Морозова О.С. з директором Південно-Східного наукового інституту в Перемишлі професором Станіславом Стемпенем (справа) та професором Академіі імені Яна Длугоша в Ченстохові професором Тадеушем Срогошем (зліва)

Прфесор кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Ольга Морозова, науковий дослідник Варшавського університету, відвідала з робочим візитом Південно-Східний науковий інститут в Перемишлі.

У ході зустрічі з Директором Інституту професором Станіславом Стемпенем було обговорено перспективи академічної мобільності викладачів Черкаського національного університету, напрямки науково-дослідницької практики студентів спеціальності 291 Міжнародні відносини та 032 Публічна історія. 

Одночасно відбулася зустріч з  професором Природничо-гуманістичного університету імені Яна Длугоша в Ченстохові Тадеушем Срогошем. Професор Срогош поділився враженнями від спілкування зі студентами, які проходили стажування в ЧНУ ім. Богдана Хмельницького та вказав на можливі форми академічної мобільності для українських науковців та студентів у 2023/2024 навчальному році. 

Обидві польські інституціі є партнерами Черкаського національного університету ім. Богдана Хмельницького. Заклади надають реальну підтримку як студентам, так і викладачам нашого університету. Південно-Східний науковий інститут в Перемишлі та Природничо-гуманістичний університет ім. Яна Длугоша в Ченстохові сприяють в організаціі не лише академічної мобільності українських учених та здобувачів вищої освіти, а й  надають значну гуманітарну та психологічну допомогу своїм українським партнерам.