Hовини

Професорка кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин ЧНУ ім. Богдана Хмельницького Ольга Морозова взяла участь у дебатах на тему «Вкрадена ідентичність», що відбулися в польському місті Лодзь 12 вересня 2023 р.

Захід був приурочений до Дня польських дітей війни (10 вересня). Учені дискутували про трагедію дітей-жертв німецького тоталітарного режиму.

Ольга Морозова порушила тему українських дітей, які безвинно вмирають та терплять у результаті триваючої війни Росії проти України.

У дебатах взяли участь польські колеги - д-р Іренеуш Пйотр Май (директор Музею польських дітей-жертв тоталітаризму в Лодзі),  д-р Беата Козачинська (Інститут історії Природничо-Гуманістичного університету в Седльцах), проф. Ян Яцек Штаудингер (Інститут економетрії та статистики Лодзького університету), проф. Пшемислав Вайнгертнер (Лодзький університет), історик Артур Оссовський (Лодзьке відділення Інституту національної памʼяті Польщі), д-р Анджей Яніцький (Музей польських дітей-жертв тоталітаризму в Лодзі).