Hовини

Студентка спеціальності 014 Середня освіта (Історія) Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького Тетяна Цап пройшла стажування за навчальною програмою «Молодь змі(ц)нює Україну».

Ця програма започаткована 2012 року Фондом Богдана Гаврилишина, та продовжена 2017 року Фондом родини Богдана Гаврилишина (Bohdan Hawrylyshyn Family Foundation). Благодійний фонд родини Богдана Гаврилишина було створено дружиною та дітьми відомого українця, знаного економіста та футуролога, громадського діяча та мецената, незмінного патріота України Богдана Дмитровича Гаврилишина для того, щоб продовжувати справу великого українця – сприяти розвитку України та її перетворенню на ефективну європейську державу. Заснований на таких цінностях, як відповідальність, співпраця та професіоналізм, з вірою у високий потенціал України, фонд розробляє та реалізовує програми для української молоді, яка є рушієм позитивних змін в країні. «Я люблю увесь світ, але особливо Україну, бо це моя Батьківщина» – такими словами відповідав Богдан Гаврилишин Борису Патону у його офісі за столом для нарад. Ця цитата із книги спогадів «Залишаюсь українцем», здається, найяскравіше описує любов Богдана Гаврилишина до України, його прагнення до змін, велич його духу.

Бути відвертою – під час програми я вчилася працювати у команді з новими для себе людьми, – розповідає Тетяна Цап.  Це те, заради чого, власне, я подавала заявку на програму і (зовсім неочікувано для себе) пройшла відбір, отримала можливість побувати у Києві та у Львові у рамках навчальної програми «Молодь змі(ц)нює Україну». 75 учасників з усієї України зустрілися наживо цього разу у Центрі Шептицького на базі Українського католицького університету.

Тетяна висловлює безмежну вдячність голові Фонду Marianna Yeleyko та усім співорганізаторам заходу за сподвижність і єднання, підтримку молодіжних ініціатив, організацію крутих івентів у час історичної боротьби України. Надважливо, коли нація усвідомлює свою роль не тільки у теперішньому, а й майбутньому. Дівчина радіє з того, що отримала такий багаж практичних знань, дізналася чимало про гранти і написання заявок. Вона переконана, що чим більше знаєш і вмієш, тим більше досягаєш.

Програма «Молодь змі(ц)нює Україну», дійсно, є дуже важливою для нас. Адже це про цінності, про створення мережі знайомств між людьми, які розвивають нашу країну, про особистісний розвиток.

Участь у програмі молодих лідерів та лідерок з різних куточків країни дає можливість отримати нові знання та підготуватися до практичного втілення цих знань у різних сферах діяльності. Це також шанс здобути фінансову підтримку на початку реалізації свого проєкту чи отримати міжнародний досвід у закордонній поїздці. Програма допомагає залучити активну молодь з різних регіонів України, розширити світогляд і побудувати сильну мережу молодих людей, які відіграватимуть важливу роль у трансформації країни.

Показово, що Тетяна Цап це вже друга студентка ННІ міжнародних відносин історії та філософії, що стажується за цією програмою! В 2020 році Марія Боковня (студентка спеціальності 033 Філософія Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького) також пройшла цей курс. Принагідно нагадуємо, що Марія Боковня сьогодні є національним координатором Союзу Українського Студентства Канади і  представляє студентську молодь України в Конґресі українців Канади!

Пишаємося нашими студентами! Зичимо їм успіхів в реалізації особистих задумів та розбудові успішної України!

Тетяна Терещенко