Hовини

Випуск відеопанорами “Археологи-професіонали про наукові проблеми та роботу зі студентами ЧНУ” присвячений історико-культурній спадщині Криму та Черкаського краю – Середнього Подніпров’я. Напрямки культурного розвитку цих двох регіонів України у їх спільних рисах, поєднанні і своєрідності тенденцій розкрив кандидат історичних наук, старший науковий співробітник Інституту археології НАН України Дмитро Павлович Куштан. Дмитро Павлович вже багато років працює у сфері наукового вивчення історії та археологічних пам’яток Черкащини, і до 2014 року проводив археологічні дослідження на території Криму.

Нині під керівництвом Д.П.Куштана наші студенти-історики опановують основами складної і романтичної археологічної роботи на історико-культурних об’єктах міста Черкаси.

Пропонуємо ознайомитися з розмовою Дмитра Павловича з студентами навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії і філософії, яка відбулася напередодні в процесі підготовки до археологічної практики. Розмову від Олег Качан. Відеозапис Василь Лук’яниця, Єлізавета Люта. Монтаж – Даніїл Сімейко, Олег Качан, Сергій Овдій.

Ігор Фареній