Hовини

У Міжнародний день захисту дітей 1 червня викладачі та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького провели низку заходів для дітей.

У межах благодійної акції «Віддай людині крихітку себе. За це душа наповнюється світлом», до Дня захисту дітей студенти, випускники та викладачі ННІ міжнародних відносин, історії і філософії порадували маленьких пацієнтів Черкаського обласного дитячого онкогематологічного відділення авторською виставою та подарунками.

Серед учасників заходу були представники інституту та БФ «Молодь творить Україну».

Своїми враженнями поділилися випускниці інституту, які вже багато років є активними учасницями цієї акції.

Анна Рахматулаєва:

— Вкотре переконуюся в тому, що посмішка і радість, це теж прекрасні ліки. А ми якраз лікуємо саме ними! І якби мене запитали, що ми за це отримуємо? А отримуємо ми неймовірне відчуття гордості й вдячності ! Гордості за силу в очах цих діток, а вдячності за віру батьків, які борються разом з ними! А ще вдячності за те, що можемо зробити когось щасливішим хоч на мить, і допомогти забути про буденні проблеми. Я маю за честь бути причетною і стояти поряд з такими добрими й щирими серцем людьми, яким не байдужа доля і настрій діток!

Анна Орловська:

— Я вкотре можу тільки дякувати, що маю змогу долучатись до доброї справи. Не хочеться говорити якихось голосних слів, хочеться тільки тихенько від щирого серця помолитись, щоб кожна крихітка більше не бачила лікарняних стін. Тому що місце кожної дитини десь там, на подвір’ї свого дому, серед гамірливих діток, під мирним українським небом.

Вперше до цього заходу долучився Косов Андрій, який виконує обов’язки голови студради інституту:

— Хочеться подякувати всім, хто взяв участь у цій дивовижній виставі та в оформленні подарунків. Дивлячись в очі цим дітям, хочеться плакати, адже ти бачиш, що вони бажають не тільки перемоги нашій Україні, а жити здоровим та повноцінним життям. Не отримувати кожного ранку уколи від медсестер, не ходити кожного ранку на УЗД, не здавати купу аналізів. Вони хочуть бути такими звичайними та здоровими дітьми. Наший студентський фонд не міг залишитися осторонь, тому ми вирішили допомогти нашим онкохворим діткам та зробити для них цей день особливим. Адже молодь є майбутнім нашої країни, і вони є частиною цього майбутнього!

На важливості проведення таких заходів наголосила і доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки, Лариса Лисиця:

— Мала честь грати роль чаклунки. Щиро хочеться начарувати діткам здоров'я, Перемоги й миру. А їхнім батькам нагороду — одужання їхніх діток. І як дуже влучно і щиро сказала Марина Василівна: «Мрію, щоб нам не було куди приходити, а такі відділення були без пацієнтів».

Магістрант Олексій Джаман висловив лише щирі враження та глибоку вдячність кожному герою, що тримає фронт в боротьбі за власне здоров’я!

— Особисто від себе хотілося б подякувати учасникам цієї акції — Анні Орловській, Анні Рахматулаєвій, Олексію Джаману, Віталію Горпінічу, Данилу Захарченку, Марії Молякі (ННІ іноземних мов), Андрію Косову, Тетяні Цап, Мар’яну Сіренко (ННІ економіки й права), Ларисі Лисиці й незмінному автору наших сценаріїв — Колі Нездолію, — зазначила організаторка акції доцентка, заступник директора інституту з виховної роботи Марина Захарченко.

Джерело: https://cdu.edu.ua/