Hовини

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

НА ПОЧАТКУ СЕМЕСТРУ:

мотиваційний випуск відеопанорами

„Археологи-професіонали про наукові проблеми та роботу з студентами Черкаського національного університету”:

Відеоекскурсія „Археологічним музеєм”

Однією з родзинок Черкаського національного університету є його музеї, зокрема „Археологічний музей” Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, розташований у 501 аудиторії корпусу № 1. Його експозиція слугує чудовим ілюстративним матеріалом для студентів спеціальностей «Історія та археологія» і «Середня освіта. Історія» під час вивчення дисциплін з археології, історії первісного суспільства і стародавнього світу, етнографії та інших дисциплін. Сформовані зі студентських знахідок на археологічній практиці, матеріалів Черкаської лісостепової археологічної експедиції та дарів дослідників і випускників інституту, фонди музею репрезентують усі хронологічні періоди археології Черкащини й України – від середнього палеоліту до модерної доби. Крім дидактичної, музей відіграє, таким чином, ще й важливу наукову роль – на його базі створено Науково-дослідний центр з вивчення пам’яток археології.

У відеосюжеті пропонуємо ознайомитися з історією археологічного кабінету і музею та його колекціями, представленими до огляду в експозиції. Крім основної археологічної колекції, в музеї представлені також палеонтологічна, нумізматична й етнографічна. Експонати атрибутовані та співвіднесені з відповідними археологічними культурами й місцями знахідок, а вітрини містять карти поширення останніх у репрезентований хронологічний період. Стіни кабінету прикрашають ілюстративно-дидактичні матеріали, що доповнюють експозицію. В окремому приміщенні розташовано бібліотеку археологічної літератури.

Запрошуємо здійснити відеоекскурсію „Археологічним музеєм” і дізнатися дещо більше про археологічну спадщину й давню історію нашого краю та країни.

 Відеоекскурсію підготували студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії – екскурсію провів лаборант археологічної лабораторії Василь Лук’яниця, відеозапис та монтаж відео – Даніїл Сімейко.

Археологічний кабінет ЧНУ https://youtu.be/diPMS_y69g0 .