Hовини

IMG_8949

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького випустив магістрів-2022.

Дипломи їм вручили ректор Олександр Черевко, перший проректор Василь Мойсієнко, директори інститутів. Вітали викладачі, рідні та друзі, майбутні роботодавці. А вчорашні студенти говорили прощальні слова вдячності своїй alma mater.

Та передовсім подякували захисникам України, завдяки яким мали змогу працювати і навчатися. Вшанували тих, хто загинув за Україну.

Ректор Олександр Черевко зазначив:

Сьогодні завершуємо вручення дипломів магістрам. Це історична подія в житті університету і в долі кожного студента.

Вдячний нашим студентам, їхнім батькам за те, що свого часу обрали Черкаський національний, що пройшли разом із нами цей шлях. Хоча в умовах пандемії, війни, змішаного навчання це було непросто.

Водночас ми стали сильнішими, згуртувалися і зробили свій вибір на користь європейських цінностей і свободи. Тепер все залежить від нас самих, від того, як кожен із нас підготувався долати виклики. Вірю, що диплом ЧНУ стане перепусткою в успішне майбутнє.

Сьогодні особисто привітав випускників ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва й ННІ фізичної культури, спорту та здоров'я. Першим належить тримати освітянський фронт. Другим подякував за те, що з перших днів війни створили Центр допомоги армії.

Випускники, студенти та викладачі інституту фізичної культури, спорту та здоров'я, а також інституту міжнародних відносин, історії та філософії дали нам найбільше захисників, чиї імена вписані в історію України. Важливу місію — нести українське слово, українську думку — належить виконувати випускникам ННІ української філології та соціальних комунікацій. Зв’язки з нашими надійними європейськими партнерами ляжуть на плечі випускників ННІ іноземних мов. Загалом, усі вони є майбутнім України, її перспективою. Дякую викладачам, які вкладали душу в підготовку цих фахівців. Ми намагалися не лише вчити, а й підтримувати національно-патріотичний дух. Звісно, у кожного своя доля і свій шлях широкий, та хочу, щоб всі наші випускники обрали Україну. Тут нелегко, але треба вірити в себе та допомагати своїй державі!

Директор Першої міської гімназії Черкаської міської ради Сергій Саєнко, який прийшов привітати майбутніх колег, сказав у своєму напутньому слові: — Ви отримали не просто дипломи, це ваші повістки на війну. Ця війна — в тилу, вам належить виховати патріотів, які будуть гідними тих, хто воює, хто віддав життя за незалежність України.

Дирекції інститутів намагалися зробити цей день для своїх випускників незабутнім — підготували для них презентації, музичні дарунки, ділилися спогадами та робили світлини на згадку.

Особливо проникливо лунали українські пісні у виконанні учасників фабрики музичного мистецтва «VOICES», гурту ННІ педагогічної освіти, соціальної роботи і мистецтва.

 Нагадаємо, 470 випускників ЧНУ ім. Б. Хмельницького отримали дипломи магістрів, 117 з них — із відзнакою.

Більше фото за посиланням: https://drive.google.com/drive/folders/1sv53C83jeNAPTAEp1Il-A-tjCyAM9uCA 

Джерело: https://cdu.edu.ua/