Hовини

Членкині Центру ґендерних досліджень та комунікації,  студенти ННІ міжнародних відносин історії та філософії  20 грудня взяли участь в інтерактивній лекції «Чоловічий клуб, або Чи є місце для жінок у дипломатії», організованій ГО «Жіноча Ліга».

22 грудня в Україні відзначають День працівників та працівниць дипломатичної служби.

Під час лекції обговорювались такі питання: Скільки жінок представлено у сфері дипломатії в Україні та у світі? Коли жінкам вперше вдалось отримати доступ до навчання у сфері міжнародних відносин? Ще жодна жінка не очолювала Міністерство закордонних справ (МЗС) України: чому так відбувається та що з цим робити?

 Запрошені спікери та спікерки:

  • Ольга Поєдинок, адвокатка, к.ю.н., доцентка кафедри міжнародного права Інституту міжнародних відносин Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Голова правління ГО «Студія сучасного права», членкиня правління ГО «Центр сімейно-правових досліджень», заступниця голів комітетів НААУ з міжнародного права та з питань гендерної політики, Голова Громадської ради при Державній міграційній службі України,
  • Зорян Кісь, другий секретар, Департамент міжнародних організацій, Міністерство закордонних справ України.

У рамках заходу учасники/-ці мали можливість не тільки спілкуватися зі спікерами/-ками а й взяти участь у Kahoot-вікторині та виграти крутий і корисний подарунок від ГО «Жіноча Ліга».

Наталка Земзюліна