Hовини

photo_2022-10-28_16-13-56_2

Посвяту першокурсників ННІ міжнародних відносин, історії і філософії провели в Історико-архітектурному комплексі «Резиденція Богдана Хмельницького». Резиденція Богдана Хмельницького на Черкащині є частиною Національного історико-культурного заповідника «Чигирин», розташованого за 70 кілометрів від Черкас. Сама гетьманська резиденція, на жаль, не збереглася. Усі споруди, які зараз можна побачити в цій частині колишнього полкового містечка, збудовані наново. Попри все, тут відчувається подих часу та потужна енергетика мужності, відваги та прагнення свободи. Тому вже традиційно посвята у студенти майбутніх істориків, археологів, міжнародників та філософів проходить саме в цьому місці.

Директорка навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії, професорка Наталка Земзюліна тепло привітала студентів із новим етапом їх життя, нагадала про важливість обраних ними спеціальностей для сучасності та запевнила першокурсників у правильності вибору. Наталка Іванівна наголосила, що саме вони є національною інтелектуальною елітою для оновленої європейської України і від їхньої наполегливості, щирості, безмежної любові до України, залежить наше майбуття!

Запам’ятається студентам насичена екскурсійна програма, яку підготували нашим першокурсникам працівники Музею Богдана Хмельницького в Чигирині, відвідини просвітницько-розважального комплексу «Зерноленд».

Біля Гайдамацького ставка уся інститутська громада поласувала вже традиційним для інституту козацьким кулешем і поспілкувалася в неформальній атмосфері.

Сподіваємося, цей день запам'ятається нинішнім першокурсникам на все життя, і вони стануть невіддільною частиною дружньої та великої студентської сім'ї.

Джерело: https://cdu.edu.ua/

 

photo_2022-10-28_16-13-56_3

photo_2022-10-28_16-13-56