Hовини

Благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ та патріотична посвята у студенти — першокурсників Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького прийняли в члени великої університетської спільноти.

Традиційно на початку навчального року «першачки» ЧНУ проходять ритуал посвячення у студенти — з танцями, флешмобами та розважальними квестами. Але цьогоріч посвята пройшла під знаком патріотизму, доброчинності і єдності.

Студенти змагалися в благодійності, щоб зібрати кошти для ЗСУ — разом вдалося зібрати 66 тисяч 800 гривень. З цією метою на Університетській площі провели ярмарок.

Про результати повідомили всій університетській спільноті. З цього, власне, й почалася процедура посвячення.

Студентське поповнення привітав ректор Черкаського національного Олександр Черевко:

֫— Сьогодні історичний день — проводимо посвяту наших першокурсників. А в нас їх, попри воєнний час, 2500 осіб.

Зі своїм першим студентським завданням в університетській родині вони впоралися успішно — провели благодійний ярмарок на підтримку ЗСУ. Ці кошти витратимо на необхідні військовим речі і передамо їм разом з автомобілем, на який зібрали раніше.

Це наш маленький внесок у перемогу, без якої не буде ні життя, ні навчання, ні самого майбутнього. Звісно, зброя, боєприпаси, амуніція нині дуже важливі, та не менш важливий і бойовий дух, бо саме він перемагає у війні. І  друга армія світу зазнає поразки, дякуючи згуртованості всього українського народу. Усі українці, а серед них — наші викладачі, студенти, випускники, їхні рідні, об’єднавшись, демонструють нашу спільну волю до життя, до добра, до світла.

Символом такої єдності стали для нас сьогоднішні заходи на Університетській площі. Вірю, що цю подію ви всі запам’ятаєте. І що ви станете справжніми громадянами своєї держави, господарями свого життя, особистостями. А над тим, щоб ви стали кваліфікованими фахівцями, працюватиме наш професорсько-викладацький колектив. Бажаю усім перемоги і успіху!

Першокурсників тепло привітала новообрана студентська рада.

Сьогодні нам усім дуже важко, бо в країні йде війна. До страху за життя, за ваших рідних, за долю України  додалися новий колектив, дорослі почуття, дорослі спокуси і  дорослі проблеми. Але ми впевнені: ви зможете добре навчатися, кохати, радіти життю і мріяти. А ми — студентська рада Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького — допоможемо вам у цьому, — звернулася до першокурсників голова студради університету Євгенія Лядецька.

Студрадівці запросили усіх виголосити клятву першокурсника.

Додалася й скорботна хвилина. Першокурсники і всі присутні вшанували хвилиною мовчання випускників та мирних українців, полеглих у російсько-українській війні, та пообіцяли гідно нести ім'я студента Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.На згадку про подію отримали сувеніри  з університетською символікою. Творчий дарунок до свята підготувала вокальна студія «Voices» (керівник Яна Боровик).Найбільш хвилюючою подією стало для всіх розгортання найбільшого на Черкащині тридцятиметрового прапора. Особливо патріотично лунав Гімн України у виконанні учасників дійства.  Студентська рада дякує ведучим свята Анастасії Максименко  та  Андрію Косову, звукооператорці Анні Прокопчук.

Джерело: https://cdu.edu.ua/