Hовини

Генеалогічна студія

Війна робить життя інакшим для всіх. Змінюються орієнтири, цінності та значення кожного з нас. Саме в такі часи проходять перевірку такі якості як людяність, добро і милосердя, що вступають у відкритий двобій з цинізмом, жорстокістю, ненавистю і невіглаством. 

Це все стало наріжним каменем українського сьогодення і саме з цієї теми, у понеділок 10 жовтня, розпочала свою роботу у новому семестрі Генеалогічна студія на чолі з незмінною керівницею Ларисою Лисицею. Радість, відчуття розслабленості та дружності - як ніколи ці якості стали незмінним атрибутом цього зібрання.

Крім постійних мовців та учасників студії (Василь Лук'яниця, Макс Попов, Ілля Опарін, Сергій Овдій, Богдан Нетудихатка, Олег Качан), до обговорень долучились і нові учасники гуртка, зокрема студент першого курсу Влад Павлов. Кожен висловлював свої думки з приводу майбутніх сценаріїв закінчення війни, хтось із долею туги згадував злісне 24 лютого, а хтось, що й притаманно нам - історикам, аналізував сьогоднішні події на основі історичних паралелей.

Дійсно, історія навчає, тільки вона дуже вимоглива до своїх учнів. І Генеалогічна студія - одна з тих, що прагне тлумачити всі її натяки і суворі уроки, зрозуміти її послання теперішньому і майбутнім поколінням. Тому, якщо ви також цікавитесь минулим і, тим більше, є студентом чи абітурієнтом, радо запрошуємо всіх долучатись до наших цікавих зустрічей.

Прямуємо до української перемоги разом!

Ілля Опарін