Hовини

Студенти ННІ МВІФ Єлизавета Клочко, Антон Разін, Тетяна Цап разом зі студентами інших Інститутів ЧНУ ім. Б. Хмельницького Єлизаветою Мельниченко, Мариною Урсатій і Вікторією Мущенко – члени  ВМГО «AIESEC в Україні» у м. Черкаси – започаткували і провели з 23 травня по 2 червня черговий проект. Проект «Speaking Club» («Спікерський клуб») був проведений з метою допомогти студентам покращити свої знання англійського і удосконалити спілкування англійською мовою. Організатори проекту вважають, що кожна успішна людина повинна знати англійську і це ні для кого не є секретом і сучасна молодь досить швидко інтегрується в англійськомовне середовище.

Тетяна Цап: «Сьогодні світ рухається із великою швидкістю. Людина XXI ст. повинна йти в ногу із сучасними тенденціями, працювати постійно над собою, долати свої слабкі та тримати в тонусі сильні сторони, щоб бути конкурентно спроможною і втілювати свої мрії в життя».

Робота над створенням проєкту тривала два тижні. Організатори обрали п’ять  тем, які були б цікавими для сучасної молоді і хоч трішки відволікли від напружених новин. Учасники обговорювали і аналізували на англійській мові найпопулярніші фільми XX­–XXI ст., дискутували на тему щастя, обговорювали травневий благодійний захід у Нью-Йорку  «Meta Gala 2022», мріяли на тему подорожей та поринали у світ музичних жанрів. Спілкування (уроки) проводились у форматі розмови з учасниками виключно англійською мовою. Організаторами були підготовлені презентації, які допомагали учасникам під час розмови. Для кращого засвоєння матеріалу учасники отримували домашні завдання. У проекті «Speaking Club» взяли участь 20 осіб, серед яких були і студенти ЧНУ ім. Б. Хмельницького.

На зустрічах проекту брали участь іноземні гості із Португалії та Бразилії – члени AIESEC Беатріс Барата і Ян Фрейтас. Вони допомагали студентам подолати мовний бар’єр і підтримували  їх емоційно.

Єлизавета Клочко: «Ми дуже дякуємо Беатріс Барата і Яну Фрейтас за підтримку проекту. Вони протягом року проживали в Україні і допомагали організації AIESEC в розробці проектів стажування. Участь іноземних гостей підштовхує організаторів заходу на нові проекти, а учасникам надає натхнення у реалізації власної мети. Проект був дуже цікавим та захоплюючим».

   Організатори проекту не залишились осторонь важливого на сьогодні для кожного громадина України завдання – допомоги Збройним Силам України.  Після проведеного уроку учасники і гості робили благодійні внески (хто скільки міг) і кошти, зібрані за всі уроки, були відправлені на допомогу ЗСУ.

Члени ВМГО «AIESEC в Україні» у м. Черкаси вже працюють над новим проектом, завдяки якому студенти більше  дізнаються і отримають цікаву інформацію про  культуру, традиції України, тенденції і успіхи сучасного українського кіно, літератури, образотворчого мистецтва.

Колектив викладачів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії дякує Єлизавету Клочко, Антона Разіна і Тетяну Цап за їх громадянську свідомість, патріотизм, допомогу Інституту в розповсюджені інформації про ЧНУ ім. Б. Хмельницького і бажає творчих успіхів! Ваша діяльність сприяє загальній справі підтримки в умовах війни освітнього процесу в Україні і досягнення Перемоги!

Тетяна Цап,

голова ВМГО «AIESEC в Україні» у м. Черкаси,

 студентка 3 курсу ННІ МВІФ,

Олена Сухушина, доцент кафедри АСГІН