Hовини
  Студенти нашого Інституту беруть активну участь у міжнародній молодіжній організації AIESEC, метою якої є розвиток лідерського потенціалу шляхом міжнародних професійних стажувань та волонтерських можливостей. Очолює ВМГО “AIESEC в Україні” у м. Черкаси вже другий рік студентка 3 курсу ННІ МВІФ Цап Тетяна, активними учасниками організації також студенти Інституту Клочко Єлизавета (1 В) і Разін Антон (3 В). Війна росії проти України внесла свої корективи у роботу AIESEC в Україні. З 24 лютого організація проводить заходи з метою допомоги нашій державі у цей складний час.
Перший проект ВМГО “AIESEC в Україні” у м. Черкаси (на сьогодні їх три) – історичний квест «Країна нескорених» – був зорганізований 15-ма студентами Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького. Окрім означених студентів проект реалізовували Дробіт Ангеліна, Сіренко Мар'ян, Назаренко Тетяна, (ННІ ЕП), Семенуха Ірина, Урсата Марина, Нездолій Карина (ННІ УФСК), Мущенко Вікторія, Панченко Поліна, Іванова Діана (ННІ ІНФОТЕХ), Майнич Марина (Психологічний факультет), Мельниченко Єлизавета, Савєнкова Дана (ННІ ІМ).
Підготовка історичних квестів тривала три тижні. Проект «Країна нескорених» проходив з 18 по 30 квітня. Він був спрямований на жваву розмову зі школярами, організатори разом із школярами проходили «станції» (правильні відповіді) і на завершення на дітей чекала «остання станція» – ПЕРЕМОГА УКРАЇНИ. Було проведено 50 уроків. Участь взяли учні 3 – 9 класів Першій гімназії м. Черкаси, Білозірських гімназії і ліцею, а також Ірдинського ліцею. В цілому історичний квест пройшли 211 учнів. Студенти самі підготували тести у формі презентації, провели їх на належному рівні і за підсумками підготували відеозвіт. Сподіваємось, що учні, які пройшли ці квести, будуть майбутніми абітурієнтами ЧНУ ім. Б. Хмельницького!
Організатори історичних квестів подякували адміністраціям навчальних закладів за співпрацю і висловили думку, що такими заходами не тільки розвиваються учні, отримають досвід профорієнтаційної роботи студенти, а й допомагають Україні разом з АIESEC!
 
 
доцент кафедри АСГІН Олена Сухушина