Hовини

Центр філософсько-теологічних досліджень та когнітивної риторики кафедри філософії та релігієзнавства інформує про остаточні підсумки V регіонального конкурсу учнівської та студентської молоді «ФІЛОСОФ і Я» – 2022.

Незважаючи, а точніше наперекір воєнному лихоліттю конкурс відбувся, оскільки чесність, безкомпромісність і завзяття юних українок та українців є неперевершеними. Ми відступили від рамок традиційних форматів, оскільки зараз соціальні емоції і є голосом політичної нації. Звісно, прийде час аналітичних статей та поміркованих роздумів. Але не зараз. Зараз ми горді представити голос модерної нації, майбутнього народу України. Зрозуміло, що темою емоційних рефлексій, «емоційного інтелекту» (Р. Бар-Он, Х. Субірі), інтенціональним об’єктом нашої філософської спільноти стала ВІЙНА. Спротив героїчних ЗСУ та народу України рашистській навалі зі сходу. Вільні люди Заходу проти ядерного Мордору. При цьому усталена тематика не втратила своєї привабливості для конкурсантів, оскільки представлені есеї власне академічного характеру.

Підсумки буде підведено на фінальному круглому столі, який відбудеться на платформі google meet 17 травня 2021 року о 14.30. Запрошення на нього тут.

Учасників вітатиме дирекція ННІ міжнародних відносин, історії і філософії, викладачі кафедри філософії та релігієзнавства, представники наукової бібліотеки ім. М. Максимовича.

Модератор круглого столу – Павло Кретов.

Джерело: http://philosophy.ck.ua/zaproshuiemo-do-kruglogo-stolu-filosof/