Hовини

Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького та Поморська Академія (Слупськ, Польща) - партнери. Відповідний договір про співпрацю підписали ректори Олександр Черевко і Збігнєв Осадовскі під час онлайн-зустрічі.

Проходила вона за участі ректорів та керівників підрозділів обох ЗВО. Це була фінальна зустріч, якій передувала кропітка робота відповідних структурних підрозділів та науковців обох університетів.

 Для викладачів та студентів ННІ міжнародних відносин історії та філософії відкриваються нові можливості в реалізації освітніх та культурологічних проектів. До розробки цієї угоди доклали багато зусиль давні наукові приятелі Роман Дрозд (prof. dr hab. Інституту філології та історії, Поморська академія), Євген Сінкевич (професор кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин, очільник україно – польського історичного наукового Центру Черкаського національного університету), prof. dr hab. Wojciech Skóra (директор Інституту філології та історії) польські колеги та викладачі ННІ міжнародних відносин історії та філософії , що дає надію на реальний зміст підписаних угод і дієвість відкритих освітніх програм.

Першим кроком в реалізації проекту стане безкоштовне семестрове стажування в Академії студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії (літній семестр 2022 р.) та реалізація спільної магістерської програми 032 «Історія (Public history)» з можливістю отримання подвійного українського та польського дипломів на програмі ( вересень 2022 р.). В навчальному плані передбачені лекційні курси професорів обох сторін, посеместрове навчання студентів, літні мовні школи та ще багато цікавого.

Передбачаються також академічні обміни між викладачами ННІ, спільні видавничі проекти на всіх освітніх програмах (Інститут видає науковий щорічник «Scripta Historica»).

В перспективі, заплановано також відкриття подвійного диплому на магістерській програмі 291 «Міжнародні відносини», на яку вже відкрито набір студентів з вересня 2022 року (можливі індивідуальні спеціалізації, що представлені в Поморській академії (м. Слупськ).

 

Посилання на інформацію в польських ЗМІ  про зустріч і угоду:

 
Jednocześnie pragniemy uprzejmie poinformować, że na stronie internetowej naszej Uczelni, jak również w naszych mediach społecznościowych, została opublikowana odpowiednia informacja na temat poniedziałkowego spotkania.
 
 
 

 

Директорка ННІ міжнародних відносин історії та філософії, проф. Наталка Земзюліна