Hовини

10 грудня 2021 року викладачки кафедри філософії та релігієзнавства ННІ міжнародних відносин, історії та філософії (доцентки Оксана Пушонкова та Зоя Шевченко) взяли участь у XV Соціологічних читаннях пам’яті Н. В. Паніної та В. Є. Хмелька «Глобальні і локальні кризи: переосмислюючи українське суспільство». Організаторами заходу виступили Інститут соціології НАН України, Соціологічна асоціація України та Соціологічний центр імені Н. В. Паніної.

Доповідачі та учасники дискусії відмітили неоціненний внесок у розвиток вітчизняної соціології Наталії Паніної та Валерія Хмелька й, зокрема, торкнулись таких тем, як специфіка вимірювання індексу людського розвитку (соціально-економічні нерівності, індекс ґендерної нерівності, індекс багатовимірної бідності), вимірювання соціальної ефективності, методика Хмелька щодо виміру емотивної (емоційно-мотиваційної) складової, особливості та складності соціального моніторингу сучасного становища українського суспільства тощо.

Черкаське регіональне відділення Соціологічної асоціації України мало змогу не тільки долучитись до дискусії, а й презентувати результати власної роботи та представити плани і перспективи розвитку організації на найближчий рік.

Нагадаємо, що на базі Центру ґендерних досліджень і комунікацій та кафедри філософії та релігієзнавства працює соціологічна лабораторія (Соціологічні студії "Школа інтерв'юера"), яка активно залучає викладачів і студентів університету до соціологічних розвідок як у якості респондентів, так і в якості дослідників.

 

Джерело: https://gender-ck.inf.ua/news/ad/item/globalni-i-lokalni-krizi-pereosmislyuyuchi-ukrayinske-suspilstvo2