Hовини

16385300445642 грудня в 16.00 в Черкаському обласному художньому музеї відбулося відкриття виставки «Ідеальний світ» черкаського художника, відомого в Україні та далеко за її межами, Володимира Яковця.

Студентська молодь добре знає його як арт-куратора щорічних Міжнародних виставкових проєктів «Антракти» та «Діалоги», які вже традиційно об’єднують митців з різних країн на національно своєрідних світоглядних платформах. З 2010 року в цих проєктах маємо можливість спостерігати, як час змінює емоційну культуру відвідувача, ідентичність художника і саме мистецтво.

Сьогодні Володимир відкриває власну виставку, яка дає можливість наблизитися до нового розуміння класики. Його роботи, як зазначає сам автор, розраховано на безпосереднє сприймання у виставковому просторі музею, адже їм притаманне особливе «дихання», що розкривається сприйманню завдяки деяким секретам майстра. Атмосфера виставки, здається, звертає нас до культури ренесансної доби, що автор зіштовхує з сучасними візуальними контекстами, в яких класична форма «оживає» і відвідувачі мають можливість пережити справжню естетичну насолоду. Це – рідкість, в добу дещо «атрофованої» естетичної чуттєвості, практик «нудьгування» та поширення байдужості до мистецтва, що властиві сучасному маскульту.

Твори Володимира Яковця змушують думати, адже вони не лише відтворюють дух доби Відродження з її кенотипами та проєкціями у майбутнє, але й спонукають до розкриття таємних кодів класики через сучасність. Роботи оформлено в серії «Реставрація», «Блакитна культура», «Фрагменти», «Зброя», «Натюрморти», кожна з яких може бути основою окремого інтелектуального проєкту з обговоренням актуальних проблем візуальних досліджень, естетики та культурології.

Виставка триватиме 2 місяці. Чекаємо на анонси  зустрічей з художником, який відкритий до інтерактиву зі студентською молоддю задля рефлексії «вічних питань» філософії мистецтва та його сучасних контекстів!

Куратор: Оксана Пушонкова

 

2_5283199821534990511

1638529964217