Hовини

21 жовтня у межах роботи Центру філософсько-теологічних досліджень та когнітивної риторики кафедри філософії та релігієзнавства  відбулася друга (ІІ) сесія філософської кав’ярні на тому ж майданчику.

Тема сесії: “Ескапізм: втеча чи порятунок?”

Спільнота розглянула поняття ескапізму та різні парадигмальні підходи до нього – філософський, (акцентовано метафізичний, за наполяганням спікера Павла Кретова), психологічний, (представлений співмодераторкою Оксаною Пушонковою), та соціологічний.

Слід зауважити, що уже друга сесія демонструє потенціал формату та ідеї назагал, оскільки наочно складається певний осередок людей, об’єднаних філософуванням.  Автор ідеї, координатор акції та модераторка Марія Боковня відзначила, що спільнота, скоріше, тяжіє до формату філософського клубу.

Величезна подяка усім Людям (саме так, з великої літери) що долучилися до мислення – різного віку, статі, професій, вони своїм існуванням дають надію на те що наш вид має шанси на виживання та генерацію смислів в нових умовах та за нових життєвих форм.

Окрема подяка філософській гвардії – Марії, Естер, Поліні, Олексію, Єгору, Антону. Особлива подяка та шана аспіранткам, друзям, симпатикам та симпатикиням, дітям та дорослим. Радості!

За старим і доволі іронічним аналітично-когнітивістським жартом – “How do I know what I think before I say it?”

Прориваймося до мислення через рогатки дискурсу, немов per aspera ad astra. Заговори, щоб ми тебе побачили.

Зважся на мислення, приєднуйся!

 

Джерело: http://philosophy.ck.ua/pro-eskapizm-diskutuvali-iz-vidviduv/