Hовини

Шановні колеги!

Щиро вітаю всіх науково-педагогічних працівників, співробітників та студентів з 100-річчям Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького – одного з найпотужніших закладів вищої освіти Черкащини та лідерів вищої освіти нашої держави.

За роки своєї діяльності Ви пройшли славний шлях від інституту народної освіти до класичного університету, удостоєного почесного статусу національного. За цим державним визнанням – натхненна праця науково-педагогічних працівників, високі досягнення студентів та постійно зростаючий авторитет випускників.

Я пишаюся тим, що навчався в стінах цього провідного закладу вищої освіти, який виховав не одне покоління духовної та інтелектуальної еліти нації, і знаю, що Ви обов’язково збережете добрі традиції, що склалися у нашій альма-матер, для майбутніх поколінь.

Сьогодні Ваш колектив успішно запроваджує європейські підходи до підготовки нової генерації фахівців, які зробили чималий вклад у розвиток пріоритетних областей вітчизняної науки та техніки.

Вірю, що пройде ще декілька років і Черкаський національний університет імені Богдана Хмельницького стане лідером не лише серед закладів вищої освіти України, а і світу.

Бажаю Вам добробуту та нових звершень в ім’я України!

 

Білан Сергій Олексійович, доктор історичних наук, професор кафедри міжнародних відносин і суспільних наук, Національного університету біоресурсів і природокористування України, випускник історичного факультету 1998 року.