Hовини

Шановні колеги!

Запрошуємо вас взяти участь у роботі

міжрегіонального круглого столу на тему:

  КОНСТИТУЦІЯ УКРАЇНИ: ІСТОРІЯ, СУЧАСНІСТЬ ТА ПЕРСПЕКТИВИ

(присвяченого 25-ій річниці Конституції України)

Міжрегіональний круглий стіл відбудеться 24 червня 2021 р. о 13.00 (реєстрація з 12.45 години).

Місце проведення: онлайн-платформа Google Meet. Щоб приєднатися до зустрічі в Google Meet, натисніть це посилання: meet.google.com/mbq-exuf-wzb.

Також можна відкрити Meet і ввести цей код: mbq-exuf-wzb

Центр координації: м. Черкаси, бул. Шевченка, 81, конференц-зала, 2 поверх, навчальний корпус № 1 Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького.

До участі запрошуємо викладачів ЗВО, науковців, докторантів, аспірантів, студентів, вчителів, учнів, представників неурядових організацій та громадських активістів, працівників дипломатичної служби, органів державної влади та управління, місцевого самоврядування, інших зацікавлених осіб.

 

Тематичні напрями роботи міжрегіонального круглого столу:

 

  1. Витоки українського конституціоналізму (Руська Правда, Конституція Пилипа Орлика, Конституції УНР і Української держави, Конституції УРСР, Конституційний процес в Україні 1990–1996 рр.).
  2. Чверть століття Конституції України у контексті історичного та новітнього досвіду: традиції, надбання, наступність, проблеми реалізації та подальші перспективи реформування.
  3. Сучасний конституційний процес: здобутки, проблеми та перспективи розвитку.
  4. Соціально-правові стандарти та демократичні цінності в сучасній Конституції України.
  5. Конституційний процес в контексті європейської інтеграції України.
  6. Конституційний процес країн світу та України: порівняльний аналіз.

 

Мова роботи: українська, англійська.

 

Тези доповідей учасників будуть опубліковані в електронному збірнику матеріалів круглого столу та розміщені на сайті ННІ. Наукові статті за результатами роботи круглого столу можуть бути видані у черговому випуску Вісника університету серія «Історичні науки».

Участь в круглому столі безкоштовна. За безпосередньої участі учасники отримають сертифікат.

Для участі у круглому столі просимо зареєструватися https://forms.gle/5ogmgmmyP7LBRjiy5  до 17 червня 2021 року і подати матеріали на адресу оргкомітету.

Вимоги до оформлення матеріалів для публікації: Обсяг для тез доповідей – до 3 сторінок, для статті – 10–16 сторінок формату А 4. Приймаються оригінальні, не опубліковані раніше, відредаговані роботи, які мають наукову та практичну цінність.

Наукові статті, що можуть бути опубліковані за результатами круглого столу повинні відповідати вимогам до статей (доступні на веб-сторінці Вісника Черкаського університету. Серія «Історичні науки» за посиланням: ttps://histfilos.cdu.edu.ua/naukova-robota/naukovi-vydannia.html?start=2).

УВАГА! Оргкомітет залишає за собою право відхиляти доповіді та статті, які не відповідають вищезгаданим вимогам.

 

Оргкомітет: Детальнішу інформацію про міжрегіональний круглий стіл можна отримати за e-mail: Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її. або за телефоном: +380972202144 – Тетяна Вадимівна Терещенко.