Hовини

Викладачі кафедри всесвітньої історії та студенти Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Надія Бондарчук, Володимир Дуфін, Інна Іщенко, Данило Харченко, разом з викладачами та студентами інших підрозділів Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відвідали місто Канів. Взяли участь у вже традиційній для цього дня урочистій ході до місця останнього спочинку Кобзаря на Чернечій горі у Каневі.

22 травня, в Україні відзначили 160-у річницю перепоховання великого генія нашого народу, поета, художника, громадського діяча, знаного у всьому світі, Тараса Григоровича Шевченка. Постанова Кабінету Міністрів України від 4 березня 2011 № 3126-VI зобов'язує відзначити цю подію на державному рівні.

Зранку в Успенському соборі м. Канів відбувається панахида за упокій Т. Г. Шевченка. А після завершення служби від собору містяни, представники навчальних закладів, громадських та державних закладів та установ Канева, Черкащини та України, загалом, просто небайдужі громадяни  урочистою ходою йдуть «Останнім шляхом Кобзаря». Насправді, це символічне, надихаюче масове дійство, що дозволяє себе відчути «в сім’ї великій, в сім’ї вольній, новій…», підштовхує до відчуття спорідненості зі спільнотою, допомагає нам осмислити свою ідентичність – чим  ми є, які наші цінності.

 

Тетяна Терещенко, заступниця директора з наукової роботи