Hовини

Цьогорічне святкування Міжнародного дня жінок і дівчат у науці приурочене темі «Жінки-вчені на передовій боротьбі з COVID -19». Сфера наукових інтересів жінок-дослідниць нашого Інституту не пов’язана зі знанням про вірус і розробкою вакцини проти вірусу, але спалах COVID-19 чітко продемонстрував вирішальну роль жінок-викладачів у щоденному вирішенні нагальних питань очної і дистанційної форм навчання, організації і проведенні конференцій, вебінарів, круглих столів тощо.

Гоцман Наталка: «Цей день є нагадуванням, що жінки та дівчата відіграють важливу роль у науково-технічних спільнотах, і що їхню участь має бути посилено. Чимало жінок-вчених Інституту внесли значний особистий вклад у сторінки історії Університету. Жінки-дослідники нашого Інституту за складний 2020 р. стали авторами в цілому понад 50 монографій, посібників, статей. Жінки-викладачі очолюють основні підрозділи Інституту – директор, заступники з організації навчальної, наукової, виховної  робіт, очільник інститутської профспілкової організації, завідувачка кафедри МВВІ, секретар вченої ради, керівники студентських гуртків, куратори академічних груп, адміністратор сайту, керівники музейної та  педагогічної практик.

Слід зазначити, що у стінах нашого закладу має змогу робити свої відкриття в науці майбутнє покоління жінок-вчених. Потужна діяльність жінок-науковців ННІ МВІФ є зразком для нас студенток. Аспірантки і студентки Інституту є співавторами публікацій науковців, беруть активну участь у наукових конференціях, олімпіадах, різноманітних міжнародних проектах, очолювали студентський колектив Інституту. Студентки і випускниці Інституту боронили і боронять у ці дні територіальну цілісність України. 

Вітаємо жінок-вчених, аспіранток, студенток навчально-наукового інститут міжнародних відносин, історії та філософі зі святом і бажаємо подальших творчих успіхів».

Інформаційний сектор студентської ради ННІ МВІФ