Hовини

9 січня 2021 р. студенти та викладачі кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин долучилися до вивчення навчального online-курсу "Ukrainians in Canada". 

Навчальний курс доктора Олександра (Саші) Кондрашова (Dr. Oleksandr Kondrashov, Assistant Professor Faculty of Education and Social Work, Thompson Rivers University (Canada)), у рамках відзначення 130 років імміграції українців до Канади, присвячений історії імміграції в Канаді на прикладах канадсько-українських громад та про те, як вони долають виклики та будують громади по всій Канаді для зміцнення своєї українсько-канадської ідентичності.

Слухачі курсу зможуть дізнатися про шляхи української імміграції до Канади, вивчать досвід соціально-економічної та соціально-культурної адаптації українських іммігрантів у Канаді, з’ясують роль громади в українсько-канадській історії, проаналізують вплив видатних українців-канадців на історичний розвиток громади Канади, визначать проблеми, з якими стикаються члени українсько-канадської громади, та знайдуть шляхи їх вирішення.

Тривалість навчального курсу: 9.01. - 3.04.2021.

 

 

Детальніше про курс

 

Анжела Іржавська,

доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин