Hовини

29 вересня 2020 року в Навчально-науковому інституті міжнародних відносин, історії та філософії Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького відбулися урочистості з нагоди посвяти першокурсників в студенти.

Захід відбувався в надзвичайно символічному місці для кожного черкащанина, на місці колишнього Черкаського замку, зараз – це Пагорб Слави, поряд з Черкаським обласним краєзнавчим музеєм.

Розпочали урочистості з покладання квітів до Монументу героям, що поклали життя, за волю України.

З напутнім словом виступила директорка Навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та філософії Наталка Іванівна Земзюліна:

- Ми пишаємося нашими студентами. Вони продовжують величні академічні та студентські традиції Черкаського національного університету: наполегливо здобувають знання, невтомно підкорюють наукові, культурні та спортивні вершини, а громадською та політичною активністю виборюють якісно нову Українську державу. Закликаю кожного з Вас і надалі підтримувати традиції національного студентства: за будь-яких умов чинити чесно й шляхетно, обстоювати правду та протистояти злу, бути активними у всіх сферах життя нашої держави, сумлінними у навчанні. Ви - національна інтелектуальна еліта для оновленої європейської України, і тільки від Вашої наполегливості, щирості, безмежної любові до України, залежить наше майбуття!

Щиро привітав з початком дорослого самостійного життя й нелегкого шляху до здобуття професії першокурсників професор Анатолій Юзефович Чабан:

- Бажаю Вам добра і миру, відчуття повноти і неповторності життя, здоров’я, натхнення для підкорення нових наукових вершин, щасливої студентської юності, духовної та інтелектуальної насолоди від часу, проведеного в університеті.

Завідувач кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Георгійович Морозов побажав гідно розпочати своє студентське життя, з честю нести звання студента, стати цілісними особистостями та свідомими громадянами України, європейцями високої культури та інтелекту, професіоналами та лідерами.

Від кураторів з вітальним словом виступив професор Присяжнюк Юрій Петрович, який нагадав про честь навчатися у Черкаському національному університеті – науково-навчальному закладі Черкащини – землі Козаччини, Хмельницького та Шевченка.

З теплими словами до присутніх звернувся директор Науково-дослідного Центру з вивчення пам′яток археології  Андрій Касян. Голова профбюро ННІ Марина Василівна Захарченко та виконуючий обов’язки голови студради інституту В’ячеслав Соколов познайомили першокурсників з кращими студентами ННІ, привітали та побажали їм активно підключатися до участі в громадському студентському житті інституту та університету.

Ведучі заходу Попов Максим та Гоцман Наталія поспілкуватися зі студентами, провели жартівливе випробування для старост груп. Кожна група першого курсу продемонструвала візитівку – короткі, але яскраві й творчі виступи студентів, запам’ятаються всім.

Окрасою заходу були пісні у виконанні вокального ансамблю «Мелодія» під керівництвом  Лідії Зайнчківської та насичена екскурсійна програма, яку підготували нашим першокурсникам працівники Черкаського обласного краєзнавчого музею. Після виступів і розваг уся інститутська громада поласувала козацьким кулішем.

ННІ міжнародних відносин, історії та філософії