Hовини

18 травня відбувся ІІ тур вікторини з історії кримськотатарського народу на вшанування Дня боротьби за права кримськотатарського народу серед студентів ННІ міжнародних відносин, історії та філософії та ННІ інформаційних та освітніх технологій.

Організатор заходу, доцент Олена Сухушина, підбила підсумки цьогорічного змагання: "У ІІ-му турі студенти прискорили надання відповідей і, як й на попередньому етапі,  продемонстрували добрі знання історії кримськотатарського народу. Найбільшу кількість правильних відповідей дали: Анастасія Осадча, Анна Порпленко, Анна Гончаренко, Андрій Ціко, Сергій Овдій, Ілля Опарін, Тетяна Цап, Ярослав Кузьменко, Софія Руденко, Даріна Кузюк та Сніжана Мащенко.

За часовим показником першими були Анастасія Осадча, Андрій Ціко, Сергій Овдій та Надія Берестова. В сумі двох показників кращим знавцем історії кримськотатарського народу стала Анастасія Осадча. Вітаємо!"

Анастасія Осадча (студентка 1 курсу ННІ МВІФ): «Мені було дуже цікаво взяти участь у вікторині, присвяченій «Дню пам’яті жертв депортації кримських татар». Захід був надзвичайно пізнавальним. Ця тема досить актуальна у зв’язку із сьогоднішніми реаліями, тому поширення такої інформації серед молоді є необхідним. Участю у вікторині я поглибила свої знання як з історії кримськотатарського народу, так і з історії України.

Анна Гончаренко (студентка 1 курсу ННІ ІОТ): «На сторінку в Instagram «ННІ історії та філософії» підписалася одразу після вступу в ЧНУ. Звідти й дізналася про вікторину. Зацікавило те, що вікторина присвячується саме історії кримськотатарського народу. Після феєричної перемоги Джамали на Євробаченні 2016, я почала вивчати це питання, тому й з’явилося бажання спробувати власні сили».

Дякуємо студентам, які долучилися до заходу та вітаємо Анастасію Осадчу!