Hовини

        

Студенти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії не тільки вчаться та займаються науково-дослідною діяльністю, а й випробовують себе у ролі засновників, головних редакторів, членів редколегії та авторів статей власної студентської газети.

         Протягом 2013–2015 рр. в інституті виходила друком історична газета «СтудОк», засновником якої була студентська Рада ННІ історії і філософії. Перші кроки до заснування газети були нелегкими. Окремого приміщення не було, тому редколегія розміщувалася в каб. 519а на п’ятому поверсі І корпусу університету (кабінет заступників директора інституту), тираж був невеликий – всього 50 примірників. До редколегії входили старости та студенти різних курсів: Анастасія Шаматова, Марія Шевченко (заступник головного редактора), Владислав Нечуйвітер (графічний редактор), Богдана Ключник, Анастасія Кузьменко, Тетяна Слободяник, заступник директора з наукової роботи к.і.н., доц. Іржавська А. П. (науковий керівник). Головним редактором газети був натхненник та рушій ідеї створення студентської історичної газети Ілля Чупілка. Усі засновники газети – це успішні випускники інституту, які сьогодні плідно займаються своєю професійною діяльністю і з теплотою згадують ті спільні звершення і здобутки під час навчання.

         Не дивлячись на певні труднощі, студентський ентузіазм просто зашкалював: велика кількість бажаючих збирати та систематизувати матеріал, публікувати свої власні статті, брати участь у редагуванні, технічному оформленні, тиражуванні, розповсюдженні газети. Перший її номер побачив світ у жовтні 2013 р. і мав всього три рубрики: «Наукова частина», «Фотозвіт», «Студентське життя», розміщені на восьми сторінках.

Кожний наступний номер містив звернення редколегії до читачів, яке надихало студентство долучатися до такої цікавої, корисної та пізнавальної діяльності: «Редколегія зараз працює над наступним номером газети і ми будемо максимально сприяти тому, щоб ця газета гідно представляла елітність наших спеціальностей і була гарною рекламою нашого інституту».

Представляємо два перших номери газети «СтудОк».

 

Студентська історична газета № 1

Студентська історична газета № 2

 

 

Анжела Іржавська,

 доцент кафедри всесвітньої історії та міжнародних відносин