Hовини

Доцентка кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки навчально-наукового інституту міжнародних відносин, історії та археології Лариса Лисиця взяла участь у семінарі-презентації інтерактивної платформи з протидії дискримінації «StoriesthatMovе: навчаємось протидіяти дискримінації».

Захід відбувся 12–13 грудня 2019 р. у першій міській гімназії м. Черкас. Організатори семінару — Київський освітній центр «Простір толерантності», Український центр вивчення історії Голокосту, Будинок Анни Франк за підтримки фонду «Пам’ять, відповідальність і майбутнє» у співпраці з методичним кабінетом установ освіти міста Черкаси.

Stories that Movе — це інтерактивна освітня платформа, яка розроблена міждисциплінарною групою освітян з семи країн під загальним керівництвом Будинку Анни Франк (Нідерланди). Їх використовують партнерські організації та освітяни Австрії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Словаччини, Угорщини та України. Українською мовою матеріали були адаптовані ГО «MART».

Семінар складався із декількох видів роботи: обговорення актуальних тем «Упередження та дискримінація в історичному контексті. Спіраль ненависті», «Зловживання історією через медіа та засоби пропаганди. Історичний контекст та сучасність» (тренер Анатолій Подольський). Проведено було також низку практикумів: «Як розпізнати дискримінацію і говорити про неї з учнями (студентами)», «Навчатися історії заради сучасності. Життєві історії та багатоманітність», «ЗМІ та маніпуляції. Виховання критичного мислення у підлітків та молоді» (тренери Віталій Бобов, Надія Уфімцева).

Учасниками семінару стали освітяни-історики та філологи м. Черкас, учні 9 класу. Тренінги проходили у професійній, дружній атмосфері.
Після підбиття підсумків заходу учасники отримали сертифікати.

 

Джерело: www.storiesthatmove.org

Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького