Hовини

10-11 травня в Києві проходив Національний турнір з британських парламентських дебатів, організований ВГО «Інститут Республіка». Участь брали 24 студентські команди з 23 міст України, які стали переможцями обласних змагань.

Переможцями Черкаської області місяць тому стали студенти-першокурсники ННІ історії і філософії Єлизавета Циганник та Максим Попов. Саме вони і поїхали з Мариною Гур’яновою (регіональний кординатор ВГО «Інститут Республіка» в м. Черкаси) і Русланом Травкіним (комунікаційий кординатор ВГО «Інститут Республіка» в м.Черкаси) на всеукраїнський чемпіонат.
Змагання проходили в одному з корпусів КПІ ім. І. Сікорського, проживання було в готелі «Либідь». За результатами двох відбіркових ігор відсіялось 20 колективів, але наша команда пройшла в фінал, де за звання чемпіона боролась з дуетами з Києва, Чернівців та Івано-Франківська. Модератором фіналу був Андрій Куликов, відомий телеведучий, куратор дебатів між Петром Порошенко і Володимиром Зеленським на НСК «Олімпійський».


В підсумку студенти ЧНУ посіли друге місце, а Максим за результатами спікерських балів став кращим оратором України 2019, за що отримав винагороду, а також павер-банк. Окрім кубку за друге місце і почесних грамот, вони отримали сертифікати на 1000 гривень в інтеренет-магазині Rozetka, що виступав одним із спонсорів заходу.

 

Руслан Травкін