Hовини

Вивчення курсу «Україна у контексті розвитку сучасної світової цивілізації» студентами магістратури 1-го курсу навчально-наукового інституту історії та філософії завершилося проведенням круглого столу — «Перспективи, переваги та ризики вступу України до Європейського Союзу — геополітичного утворення нового типу розвитку світової цивілізації».

Участь у заході взяли науковці та студенти Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького. Модераторами круглого столу стали професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки Анатолій Чабан і перший проректор університету Василь Мойсієнко.

У жвавій дискусії, що відбулася на трьох панельних площадках, йшлося про готовність українського громадянського суспільства, владних та бізнесових інституцій та їх конкретних кроків у здійсненні європейської та євроатлантичної інтеграції, досягненні європейських стандартів у всіх сферах суспільного життя України.

Зокрема, викликали особливу зацікавленість повідомлення магістрів — Інни Виноградової, Андрія Приходька, Ярослава Бондарчука, Андрія Мозгового, Володимира Порпленка, Анастасії Коваленко, Олександра Халимончика, Олександра Ковтуна, Бориса Канюка.


Анатолій Чабан, професор кафедри археології та спеціальних галузей історичної науки


Джерело: cdu.edu.ua
Сайт Черкаського національного університету імені Богдана Хмельницького