Кар'єрне планування
Роки навчання це незабутній період у житті кожної людини. Період здобуття омріяної професії і очікування радісної перспективи, можливість будувати своє щасливе майбутнє. Запорукою успіху у цих питання стане чітке, покрокове планування власної карєри.
Слово «кар’єра» означає успішне просування у сфері суспільної, службової, наукової й іншої діяльності, рід занять, професію. Останнім часом зникає негативний відтінок поняття «кар’єра». Нині людину, «яка робить кар’єру», розглядають скоріше як таку, що має орієнтацію на реалізацію особистісного й професійного потенціалу. Кар’єра – це один з показників індивідуального професійного життя людини, досягнення бажаного статусу й відповідного йому рівня та якості життя, а також досягнення популярності й слави. Успішно побудована кар’єра дозволяє людині домогтися визнання своєї неповторності, значущості для інших людей, для суспільства у цілому.
У кожної людини є свої кар’єрні вподобання, сильні сторони особистості, ділові і професійні якості. Уміння робити «ставку» саме на них, а також впевненість у своїх силах – є запорукою побудови успішної кар’єри.
Поради психологів, коучів та спеціалістів центру зайнятості будуть тобі корисними у плануванні кар’єри. Детальніше за посиланням:  https://don.dcz.gov.ua/sites/don/files/career_planning_web_2.pdf
 
Лариса Лисиця, доцент кафедри АСГІН