Hовини

Сьогодення диктує нові форми спілкування з учнями старших класів загальноосвітніх шкіл міст і сіл Черкаської області. Доценти ННІ міжнародних відносин, історії та філософії О. Овчаренко і О. Сухушина разом зі студентами А. Романків (3 к.), Т. Макаренко (2 к. ) та І. Опаріним (2 к.) зустрілись в режимі онлайн із учнями 11 класів Степанківської і Хацьківської загальноосвітніх шкіл Степанківської ОТГ Черкаської області.

Олександр Ілліч Овчаренко ознайомив школярів зі спеціальностями і спеціалізаціями, з яких нині здобувають освіту студенти Інституту і назвав нові – «Історія та географія», «Історія та інформатика». Розповів викладач про умови вступу, специфіку навчання і працевлаштування на спеціальності 291 «Міжнародні відносини».

Доцент О. Сухушина розповіла про можливості отримання подвійного диплому студентами Інституту, нагадала про участь учнів у пробному ЗНО 13–14 березня, відповіла на питання класного керівника щодо особливостей «Вступу 2021». Тарас Макаренко закінчив ЗОШ у селі Степанки, тому намагався якомога більше розповісти про навчання в Інституті, побутових умовах в гуртожитках ЧНУ, надати поради учням при складанні ЗНО. Аліна Романків звернулась до учнів з думкою, що не помилилась з вибором і вузу і інституту, назвала значні можливості в Інституті для самореалізації різних уподобань наших студентів. Ілля Опарін звернув увагу учнів на можливості в Інституті робити перші, але далекосяжні спроби наукової діяльності, а також паралельного навчання на єдиній в Черкаської області військовій кафедрі.

Організатори і учні висловили бажання відвідати «Тиждень відкритих дверей» 22–26 березня і ближче до завершення навчання у школі ще раз поговорити на тему вступу.

Олена Сухушина,

заступник директора з організації виховної роботи